Free Style Herrie Kapel

Live muziek uit de tenen

Dweilorkest Free Style Herrie Kapel (FSHK) uit Druten speelt live blaasmuziek op uw feestelijke gelegenheden. Aanstekelijk enthousiasme en een breed repertoire garanderen een opperbeste stemming.

Schützenfest Mönchengladbach

Het was weer een feestje

Uitpakken, backstage.

Uitpakken, backstage.

Rustig

Het begint altijd rustig, zo rond de klok van elven. We bliezen onze opwarmset van een halfuur op een plein met grote gaten in het publiek. De dag was immers nog niet zo lang begonnen en menig Duitser lag nog op één oor om de zondagsroes de kans te geven plaats te maken voor de middagactiviteiten. Zo niet de schutters. Zij waren al op diverse locaties in de stad aanwezig om de feesten in te luiden en daarnaast waren er de gezinnen waarvan de jongste telgen het om half zeven al op een schreeuwen hadden gezet: "Ich bin wach!!"

Pracht en praal gaan hand in hand tijdens het schuttersfeest.

Zo ook op het podium.

Der Alter Markt

Der Alter Markt vormde het eindpunt van de feestoptochten en parades, dus de grote massa werd pas zo tegen half vijf verwacht. Toch was er een flink aantal feestvierders die eerder naar het plein kwam en zo langzamerhand een dankbaar publiek vormde. Toen de grote feestparade arriveerde, had de kapel er vijf sets opzitten op het inmiddels flink gevulde plein.

Aankomst van de feestparade.

Complimentjes

En zo kwam er een einde aan een fantastische dag in Mönchengladbach. De mensen waren enthousiast en de Free Style Herrie Kapel evenzeer. We kregen vele leuke reacties en complimentjes. Zo gaat dat in Duitsland. Op naar de volgende keer!

Tschüss