Free Style Herrie Kapel

Live muziek uit de tenen

Dweilorkest Free Style Herrie Kapel (FSHK) uit Druten speelt live blaasmuziek op uw feestelijke gelegenheden. Aanstekelijk enthousiasme en een breed repertoire garanderen een opperbeste stemming.

Kerstmarkt

Vrolijke kerstsfeer

Met een lacht op onze gezichten denken we terug onze ontvangst op de kerstmarkt in Langenfeld, Duitsland. We hebben genoten van alle positieve reacties.

Vielen Dank!

Carnaval 2017

Het zit er helaas weer op

Na een week toeren door Maas-, Waal- en Rijnland is het echter ook wel weer goed rusten. Terug op onze eigen stek, maar weer verrijkt met nieuwe verhalen en avonturen, kijken we terug op een fantastisch seizoen waarvan de liedjes nog in onze benen zitten.

Veel foto's zijn terug te vinden op Facebook, waar de 360 graden weergave de kijker meeneemt in de groep. Zie de link onderaan. Hieronder kunnen jullie meekijken met de FSHK tijdens de optocht en het optreden in de zaal in Kerpen, Duitsland.

Klik om te vergroten:

Vergeet niet ook onze Facebookpagina te bezoeken voor veel meer foto's en filmpjes.

Ene veur de Blauwe Bok -ALAAF
Ene veur de Freestyle -ALAAF
Ene veur Willem zonder Haar -ALAAF

Bedankt en tot snel!

 

Maas en Waalse Oktoberfestspiele

FSHK in de prijzen

Afgelopen zondag stonden we in de welbekende geur van "the day after". De enorme feesttent in Afferden trilde nog na van het daverende feest de avond tevoren. Zo niet de benen van de heren en dames van de Free Style Herrie Kapel, zelfs niet van hen die de avond ervoor live hadden meegemaakt. Ook zij stonden ferm en stabiel op de planken vloer! Een succesvolle middag kon niet uitblijven.

Terwijl Bas en Joey een beetje aan het zagen zijn, houden Richard en Perry zich met belangrijke zaken bezig: het stabiliseren van de zaagbok én het drinken van een pot bier. Over multitasken gesproken....

Twee teams

Tussen de muzikale sets door, leverde de Free Style twee teams die deelnamen aan de Oktoberspiele. Een parcours vol obstakels, fusten bier, pullen, spijkers en handzagen werd vlot genomen en leverden de 2e en 5e prijs van de dag op! En dat werd gevierd!

 

Tschüss!

Vierdaagse Nijmegen

Zomerfeestelijke groet

Ook dit jaar waren wij weer van de partij in de binnenstad van Nijmegen. En dan gebeurt er wat! Mensen stoppen even waar ze mee bezig zijn. Letterlijk. Wanneer we een bankje voor de H&M gebruiken als podium, blijven meer en meer mensen staan. Er komt een ritmisch knikje in de knieën en even later staan tientallen mensen mee te swingen en te springen. Jong en oud, 'dancing in the streets'. En wij maar genieten.

Bedankt Nijmegen!

 

Free Style Herriekapel zoekt leden

Free Style Herrie Kapel zoekt versterking

De Free Style Herrie Kapel (FSHK) uit Druten is op zoek naar een saxofonist (tenor of alt) en een trompettist om de groep te versterken.

De FSHK is een gezellig dweilorkest met een breed arrangement. Van Andre Hazes tot Nirvana, van Duitse slagers tot aan Top40 nummers. De groep treedt het hele jaar door op in Nederland en Duitsland op feesten, festivals, braderieën enz. Ook zeker tijdens de carnaval worden de instrumenten tevoorschijn gehaald om een feestje te maken.

Het enthousiasme en de energie die de groep uitstraalt zorgen voor een opperbeste stemming bij het publiek, maar ook zeker binnen de groep zelf.

Heb je interesse, neem dan (vrijblijvend) contact op, of kom eens een kijkje nemen tijdens de repetitie dinsdagsavond van 20.00 uur tot 22.00 uur bij Active Partyworld in Druten. Neem ook eens een kijkje op de facebookpagina.

Elk jaar met carnaval treedt het orkest aan bij enkele optochten, ondermeer in Duitsland.

Elk jaar met carnaval treedt het orkest aan bij enkele optochten, ondermeer in Duitsland.

Carnaval 2015

Wakker worden met ...........

Trombonist Wilfred geeft hem van "Jetje". In de beker is zijn collega Willem te zien.

Dames en heren, wat was het weer een prachtig feest. Zes dagen carnaval. U leest het goed! ZES dagen carnaval. De Free Style Herrie Kapel is dan ook zéér actief tijdens deze dagen, zowel in de plaatselijke residentie (Druten) als in de rest van Maas en Waal. En wat dacht u van de Duitse optochten op zondag én Rosenmontag? Kilometer aan kilometer doordrenkt met liter aan liter ...... bloed, zweet en tranen. Uiteraard ontbrak voor de klank ook het drankje niet.

De Free Style dankt alle

 • Prinsen
 • Prinsessen
 • Raden van elf
 • Verenigingen
 • Dansmariekes
 • Narren
 • Feestvierders
 • Toeschouwers
 • Kameraden
 • Kasteleins
 • Wagenbouwers
 • En alle andere carnavalisten 

voor hun bijdrage aan de verbroederlijke sfeer die ons tot in elke vezel verwarmde. In één woord:

Ge Wel Dig

Hieronder krijgt u een impressie van de optocht in Bonn, Duitsland, op carnavalszondag.


Fotografie: Natasja Jansen.

Pronkzitting Blauwe Bok 2015

Ge wél dig genoten

Jongens toch... wát een G E W E L D I G E pronkzitting hebben we  achter de rug! De tonpraters waren top, de dansmariekes lenig, de pages knap en de verenigingen verenigd; een ambiance waarin de kapel gloeide van trots. Het bleef nog lang gezellig in de Drutense Bokkenstal. Een driewerf alaaf voor de Blauwe Bok, miense, dat lijkt ons wel op zijn plaats. Alaaf, alaaf, alaaf! 

Vanmiddag staat de volgende "gig" alweer op het program:  jeugdprinstentreffen, yep! Wij gaan er weer vol tegenaan.

Ockermarkt 2014, Hilter (D)

Free Style Herrie Kapel on tour.

Marching in...

Marching in...

Der Ockermarkt ist eine kulturelle Veranstaltung und spiegelt ebenso alle Hilteraner Firmen und Vereine wieder. Ein großes Miteinander.

Entstanden ist die Idee des Namens „Ockermarkt“ zurückführend auf den Abbau des Farbstoffes Ocker und der Hilter Markt waren im 19. Jahrh. und Anfang des 20. Jahrhundert feste Bestandteile des wirtschaftlichen Lebens in unserer Gemeinde Hilter am Teutoburger Wald.

Einige Highlights 2014:

 • FREE STYLE HERRIE KAPEL /NL,

 • TISGREUN

 • MÄNNERSACHE

 • FRIEDA & PAULA COMEDY

 • RIESENFLOHMARKT

 • SUPER TOMBOLA des Posaunenchors und des TuS Hilter

 • 2. Bühne und Schlemmermeile

 • OKTOBERFEST der freiwilligen Feuerwehr

 • VERKAUFSOFFENER SONNTAG

 • AUTO SCOOTER

 • KINDER PROGRAMM & KINDER KARUSSELLS

 • und vieles mehr